BIEFSTUK VAN LOETJE

BIEFSTUK VAN LOETJE

Hoe maak ik die lekkere biefstuk van Restaurant Loetje? Daar zijn de biefstukken altijd perfect gebakken. Als je daar een keer gegeten hebt dan weet je dat die echt heerlijk zijn. Wat is het geheim en hoe bak je de biefstuk van restaurant Loetje thuis? Lees verder.

BIEFSTUK VAN LOETJE
BIEFSTUK VAN LOETJE
BIEFSTUK VAN LOETJE
Print

BIEFSTUK VAN LOETJE

Author www.simkookt.nl

Ingrediënten

  • 4 ossenhaasbiefstukken 150 gram per stuk
  • 100 gram margarine

Bereiding

  1. Haal het vlees tijdig uit de koeling, zodat het niet ijskoud in de pan gaat. Dan koelt de boter namelijk af en schroeit de biefstuk langzamer dicht. Zo verliest het vlees kostbare sappen en wordt het droog. Wij kruiden het vlees voor het de pan in gaat. Volgens de boeken moet je dit pas doen als het dichtgeschroeid is, maar wij geloven dat vooraf zouten een smakelijker jus geeft. Verhit de pan en laat de margarine smelten. Zet de vlam goed hoog, zodat de boter flink gaat bruisen. Deze boter wordt later de jus, zonder dat je er nog iets aan toevoegt. Let er op dat hij onder geen beding aanbrandt. Vanaf dit moment kun je eigenlijk niet meer we bij de pan. Als de boter is uitgebruist, kunnen de biefstukken in de pan. Houd het vuur hoog, zodat ze snel dichtschroeien. Al na een minuut kun je de biefstukken draaien. Om ze egaal bruin te krijgen, moet je ze nu voortdurend blijven draaien. Wij gebruiken hiervoor altijd een tang. Als je het met een vork doet, prik je namelijk gaatjes in het vlees, waardoor de sappen weglopen en het vlees sneller taai wordt. De jus mag niet te bruin worden. Om er toch voor te zorgen dat de biefstuk van binnen warm genoeg is, kun je het vuur de laatste twee minuten wat lager draaien. De biefstuk is klaar als hij rondom mooi bruin is en van binnen warm genoeg. Leg de biefstuk op een bord en schenk er flink wat jus over. Bij ons duurt het altijd wel een paar minuten voor hij uit de keuken op tafel staat, maar dat is net genoeg om de jus er goed in te laten trekken. Tip van Loetje: Gebruik een pan met een dunne bodem, die goed heet wordt. En als je maar een of twee biefstukjes wilt bakken, gebruik dan een kleinere pan. Die wordt sneller en beter warm en je hebt minder margarine nodig. Nog een tip van Loetje: Wij bakken de biefstuk in margarine, liefst Blue Band. Die bevat niet zo veel water en geeft een mooiere, bruinere jus. De pan spoelen we af met koud water en drogen met een keukenpapier, niks geen afwasmiddel.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.