BEST OF DONNA HAY: Chocolade meringue taart

DSC_9140
Bijna moederdag! We bakken deze taart voor de tweede keer en nu voor mams. Wat een topper. Zacht en knapperig. Ga er verder niet veel over zeggen, je moet het zelf maar een keer proberen. Dank je wel Donna voor dit cadeautje. 
DSC_9057 DSC_9063 DSC_9077 DSC_9078 DSC_9086 DSC_9098 DSC_9107 DSC_9127 DSC_9140

Ingrediënten
240 gram pure chocolade, in stukjes
180 gram boter, in blokjes
2 eieren
4 eieren, gescheiden (dooier/eiwit)
90 gram bruine suiker
1 theelepel vanille extract
50 gram zelfrijzend bakmeel
40 gram amandel meel
220 gram poedersuiker
1 theelepel witte wijn azijn
3 theelepels maismeel
25 gram cacao, extra voor afwerking

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een bakvorm in (24cm), bedek de bodem met bakpapier. Doe de chocolade en boter in een steelpan en laat smelten, roer af en toe door. Laat een beetje afkoelen. Doe de eieren, eidooiers, bruine suiker en de vanille extract een schaal en mix dit met een electrische mixer 3 tot 4 minuten. Voeg de chocolade, bloem en amandelmeel toe en mix het door. Doe dit in het bakblik en bak 35-40 minuten. Haal uit de oven. Verhoog de temperatuur van de oven tot 180 graden. Doe de eiwitten in een kom en mix dit totdat er zachte pieken onstaan. Voeg de suiker langzaam toe totdat het is opgelost. Voeg de azijn toe en mix nog 2-3 minuten. Roer voorzichtig het maismeel en de cacao erdoor en spatel dit op de taart. Zet de taart 20-25 minuten in de oven todat de meringue goudkleurig en knapperig is. Laat de taart 20 minuten rusten op kamertemperatuur voordat je hem uit de vorm haalt. Laat de taart verder afkoelen en zet dan voor 2 uur in de koelkast. Strooi er wat cacaopoeder op ter decoratie.

1 Comment BEST OF DONNA HAY: Chocolade meringue taart

Geef een reactie