BEAUTIFUL APPLE: Appelroos-taartjes

DSC_5676
Appels in huis en het is zondag, dus bakken maar. Overal zie je dit kleine leuke en zeker heel mooie appelroos-taartjes voorbij komen. Maar is het echt zo makkelijk? En hoe smaakt het? Aan de slag ermee! Nu heb ik een mandoline, dus de appeltjes zijn zo geschaaft. Dat stukje met het bladerdeeg maakte me een beetje bang. Ik kon geen grote lap krijgen dus moest ik het doen met een pakje vierkantjes. Aanrecht bestrooid met bloem, de vierkantjes geplakt met een beetje water. De rest ging vrij makkelijk en ze zaten zo in de oven. In eerste instantie werd het bladerdeeg niet helemaal gaar, terwijl de appel klaar waren, oeps. Als ik iets niet lekker vind is het wel ongaar bladerdeeg. Dus de muffinvorm afdekken met aluminiumfolie en langer de oven in (beetje op gevoel) Toen waren ze echt gaar. En hoe zit het met de smaak? Eigenlijk gewoon heel lekker. De moeilijkheid zit hem in hem echt in het bladerdeeg. Zodra je het oprolt zit er veel deeg binnen in het taartje en dat heeft tijd nodig om gaar te worden. Daar moet je echt even opletten. Maar ze zijn echt prachtig en lekker. Dus bakken maar !

DSC_5566 DSC_5576DSC_5591 DSC_5606 DSC_5611 DSC_5616 DSC_5631 DSC_5636 DSC_5641 DSC_5626 DSC_5646 DSC_5666 DSC_5671 DSC_5676Ingrediënten
10 plakjes bladerdeeg (of 1 grote rol voor ca 12 stuks)
3 a 4 rode appels
3 eetlepels abrikozen jam
1 eetlepel citroensap
30 gram suiker
kaneel
poedersuiker
bloem om te bestuiven

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de appels in hele dunne plakjes en halveer ze. Doe de appelschijfjes in een pan met water en voeg het citroensap toe. Verwarm ze op laag vuur. Giet de schijfjes appel af. Doe de jam in een kom en voeg 2 eetlepels water toe en verwarm dit 1 minuutje in de magnetron. Bestuif een oppervlak met een beetje bloem en snijd een plak bladerdeeg in twee gelijke stukken. Leg de 2 plakjes bladerdeeg in de lengte net over elkaar op. Druk ze goed vast aan elkaar. Bestrijk de strook deeg met de abrikozenjam. Leg een paar plakjes appel overlappend bovenop de deegstrook zodat ze er net bovenuit steken. Bestrooi ze met een beetje suiker en kaneel. Rol ze dan voorzichtig op en druk het uiteinde goed vast. Doe ze in een ingevette muffinvorm. Bak ze  in ongeveer 25 minuten gaar. (bij mij duurde het iets langer, aluminiumfolie erover en doorbakken) Bestrooi met poedersuiker.

4 Comments BEAUTIFUL APPLE: Appelroos-taartjes

  1. Annelies

    Ik heb hetzelfde probleem, dat het maar niet gaar wil worden. Maar na 40 minuten in de oven…is het niet zo dat het bladerdeeg ongaar lijkt, doordat er vocht van de appels bij zit? Het was bij mij ook taai, maar niet meteen vies.

    Reply
    1. simkktnl

      Hi Annelies, Dat vond ik ook. Je rolt het op en dan zit er in het midden best veel deeg wat ook gaar moet worden. Het vocht van de appel helpt dan ook niet echt mee. Ik heb ze tijdens het bakken afgedekt met aluminiumfolie, want de roodblaadjes worden anders zwart en dat wil je niet. Het ziet er geweldig uit, maar makkelijk is het niet. Ik heb nog een recept geplaatst met filodeeg. Dat ging veel beter. https://www.simkookt.nl/christmas-inspiration-filodeeg-roosjes-met-appel-en-biet/ Die moet je eens proberen. Fijne feestdagen!

      Reply

Geef een reactie