BBQ: Marinade voor pittige kleverige kip

DSC_1141Je vlees marineren binnen 30 minuten met een pakje of zakje. Dat is natuurlijk vreemd. Ik maak ze altijd zelf en laat het vlees een nachtje in de marinade staan. De smaken trekken dan goed in en je krijgt een sappig en smaakvol stukje vlees. Deze moet je toch ook een keer proberen. Aangezien ik geen BBQ heb, is deze in de oven gegaard. Kijk even mee hoe ik dat deed.

NMS_0816DSC_0827DSC_1126DSC_1141Ingrediënten
12 stoken kip met vel
2 1/2 dl appelsap
4 eetlepels ahornsiroop
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels donkere sojasaus
1 theelepel chilipoeder
8 tenen knoflook, ongepeld

Bereiding
Leg de stukken kip in een grote braadslee. Giet alle ingrediënten eroverheen en wrijf alles goed in met met de marinade. Dek de schaal af en zet minimaal 5 uur in de koelkast. Haal uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verhit de oven op 200 graden. Braad de kip 70 minuten in de oven. Meng alles na 40 minuten nog eens door en braad verder. Ook de volgende dag is de kip heerlijk.

Geef een reactie