BBQ: Hamburger met truffelmayonaise & Parmezaanse kaas

Hamburger met truffelmayonaise & Parmezaanse kaas3Wat een heerlijk weer deze week. Eindelijk zomer in Nederland. BBQ aan en hamburger maken, dat is een goed plan. Deze komen van uit de Allerhande en zijn zo klaar. Ik maak mijn hamburgers het liefste zelf (Gordon Ramsay), want als je die geproefd hebt eet je nooit meer die voorverpakte ronde schijven. Ik zeg geniet van het zomerse zonnetje en maak wat van deze heerlijke hamburgersHamburger met truffelmayonaise & Parmezaanse kaas1 Hamburger met truffelmayonaise & Parmezaanse kaas2 Hamburger met truffelmayonaise & Parmezaanse kaas11 Hamburger met truffelmayonaise & Parmezaanse kaas12 Hamburger met truffelmayonaise & Parmezaanse kaas13 Hamburger met truffelmayonaise & Parmezaanse kaas3

 

Ingrediënten
40 g truffel-paddenstoelentapenade
3 el mayo royale (mayonaise)
200 g cantharellen
2 el arachideolie
4 ciabatta’s
40 g rucola
8 magere grillburgers
50 g geschaafde Parmezaanse kaas
1 vleestomaat

Bereiding
Steek de barbecue aan. Ik verhit mijn grillpan. Meng de tapenade met de mayonaise. Meng de cantharellen, olie, peper en eventueel zout in een kom. Snijd de broodjes open en gril ze 2 min, ik gebruik liever hamburgerbroodjes. Neem van de grill. Snijd de rucola grof. Doe de cantharellen in de grillwok en zet 6 min. op de barbecue. Neem de grillwok eraf en schep de cantharellen in een kom om met de rucola. Gril de burgers 3 min. op de barbecue. Keer om en beleg met de kaas. Gril nog 3 min. Besmeer de onderkant van de broodjes met de helft van de truffelmayonaise. Snijd de tomaat in vier plakken. Beleg achtereenvolgens met de helft van de cantharellen, een burger, plak tomaat, de rest van de cantharellen, een burger en de rest van de truffelmayonaise. Dek af met de bovenkant van de broodjes en serveer.

1 Comment BBQ: Hamburger met truffelmayonaise & Parmezaanse kaas

Geef een reactie