BBQ: Champignon spiesen

IMG_5488Champignons zijn gezond. Ze zijn een belangrijke bron van vitamine B2 , vitamine B3, foliumzuur en van de mineralen kalium en fosfor. Daarnaast zijn champignons rijk aan vezels en koper. Een supergroente dus. Deze spiesjes zijn lekker bijgerecht bij je BBQ deze zomer.  Normaal maak je deze spiesen in de oven, maar dat kan natuurlijk ook in een bak op de BBQ. Eet smakelijk.IMG_5496IMG_5498Ingrediënten
250 gram kastanjechampignons
1 citroen, schoongeboend
4 takjes tijm, alleen de blaadjes
1 theelepel grof zeezout
2 eetlepels roomboter, op kamertemperatuur

Bereiding
Laat sateprikkers 30 minuten in water weken. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rijg de champignons aan de prikkers. Rasp de helft van de schil van de citroen en snijd de rasp zeer fijn. Meng de citroenrasp, tijmblaadjes en het zeezout door de roomboter. Leg de champignonspiesjes in de ovenschaal en verdeel de citroen-tijmboter erover. Bak de spiesjes 5 minuten in de hete oven. Serveer ze direct, met een partje citroen erbij.

Geef een reactie