BASIC COOKING: Geroosterde tomaatjes

geroosterde tomaat 1Zomer betekent voor mij salades eten. Wat maakt je salade nog lekkerder? Dat zijn deze tomaatjes. Ik maak ze al jaren. Het recept komt uit een boek van Annabel Langbein. Je moet ze echt een keer proberen, je bent meteen verslaafd.geroosterde tomaat 3 geroosterde tomaat 2Ingrediënten
1 kg kerstomaatjes of 18 kleine trostomaatjes aan de tak
4 eetlepels extra vierge olijfolie
2 eetlepels balsamico azijn
1/2 theelepel zout
versgemalen zwarte peper
2 theelepels suiker

Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de tomaten erover. Als je trostomaten gebruikt, deel de takjes dan voorzichtig in op in stukken met 3 tot 4 tomaatjes. Besprenkel met de olie en azijn en breng op smaak met peper, zout en suiker. Bak de tomaatjes ongeveer in 1 1/4 uur of tot ze een beetje verschrompeld zijn. Laat ze tot gebruik op de bakplaat liggen. Serveer ze met de uitgestroomde sappen. Langzaam geroosterde tomaatjes zijn in de koelkast ongeveer een week houdbaar.

1 Comment BASIC COOKING: Geroosterde tomaatjes

Geef een reactie