BASIC COOKING: Geroosterde knoflook

by simkktnl

Geroosterde knoflookZo simpel en zo verschrikkelijk lekker, geroosterde knoflook. Je kunt het in veel gerechten gebruiken. Het heeft de smaak van knoflook, maar dan zachter, milder, zoet en nootachtig. Heerlijk op een stukje brood, bij een stuk vlees, vis of bij een pasta. En zo maak je het.

Geroosterde knoflook Geroosterde knoflook Geroosterde knoflook
Ingrediënten
1 bol knoflook
2 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel grof zeezout
1/4 theelepel gemalen peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Als de knoflook aan de buitenkant een beetje bruin is, verwijder de lagen tot het een witte knoflook is. Snijd met een scherp mes de bovenkant van de knoflook af zodat elk teentje bloot ligt.Leg de knoflook op een stuk bakpapier. Besprenkel het met de olijfolie, grof zeezout en de gemalen peper. Bindt het dicht met een keukentouw. Leg de knoflookpakketjes op een schaaltje in de oven en rooster het gedurende 30 tot 40 minuten. Laat iets afkoelen voordat je het op een broodje smeert of toevoegd aan de pasta.

You may also like

1 comment

OTTOLENGHI: Aubergine & kruiden salade met knoflookyoghurt dressing | SimKookt 24 augustus, 2016 - 05:32

[…] eigenlijk is het zo klaar. Daarnaast is het makkelijk van tevoren te klaar te maken. Ik gebruikte geroosterde knoflook voor de dressing. De salade is echt goddelijk. Maar van Ottolenghi kan je dat eigenlijk wel […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.