Banana Crumble Muffin van Yvette van Boven

Ik ben niet dol op bananen maar in een muffin, dat leek me wel wat. Het eindresultaat was heerlijk, vooral de topping van suiker met kaneel. Leuk recept als variatie op de gewone muffin. Het recept komt uit het boek “Zomer” van Yvette van Boven

Ingredienten
3 bananen
150 gram suiker
1 ei los geklopt
75 gram gesmolten boter
200 gram zelfrijzend bakmeel
Snuf zout 

Bereiding 
Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen n een kom en voeg de suiker, het ei en de gesmolten boter toe. Klop tot een lustige massa. Schep voorzichtig het bakmaal met het zout erdoor. Giet het beslag in 12 ingevette muffinvormpjes op in muffinpapiertjes. Maak de crumble door de ingrediënten ervoor te mengen tot een kruimige mix, bestrooi alle muffins ermee en bak de cakejes in ongeveer 17 minuten goudbruin.

Geef een reactie