BACK TO BASICS: Pompoensoep met gehaktballetjes

DSC_1198 Januari is echt een maand waarin ik graag wat soberder eet. Ik wil nu gezonder, minder zwaar en toch lekker eten. Pompoen in stukken hakken is niet mijn favoriete bezigheid. Toen ik de gesneden pompoen in de diepvries bij de supermarkt tegenkwam was de keuze snel gemaakt. Ik eet vanavond pompoensoep. Om de soep als maaltijd te serveren maak ik er gehaktballetjes bij. Want zonder balletjes is het meer een voorgerecht of lunchgerecht. Beetje brood erbij en klaar ben je. Het is een heel simpele soep, maar wel heerlijk en waar ik nog het meeste van houd is dat het zo gemaakt is. Een gezonde aanrader dus. Ik heb de overgebleven soep ingevroren, voor die dagen dat ik geen zin heb om te koken. Eet smakelijk

 

DSC_1138 DSC_1148 DSC_1152 DSC_1157 DSC_1163 DSC_1197

Ingredienten
900 gram pompoen uit diepvries (ik kocht 2 pakken)
300 gram rundergehakt
1 ui
2 theelepels gemberpoeder
3 theelepels kerriepoeder
1/2 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
1 liter groentebouillon
peper en zout

Bereiding
Strooi peper en zout door het gehakt. Kneed het gehaktmengsel goed door en draai daar kleine balletjes van. Snipper de ui. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui gedurende een minuut. Roer de gember, komijn en koriander erdoor. Voeg de pompoen toe en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de pompoen gaar is. De soep met staafmixer tot gladde soep maken en het geheel weer aan de kook brengen. Voeg de gehakballetjes toe en laat ze nog 10 minuten zachtjes meekoken. Op smaak brengen met peper en zout.

Geef een reactie