BACK TO BASICS: Home made curry

DSC_8241
Zoals je misschien al weet ben ik geen fan van Koriander. Ik vervang het meestal door peterselie en dat gaat eigenlijk altijd prima. Maar koriander vervangen in een curry? Dat lijkt me geen goed idee. Dus volg ik het recept en maak ik voor het eerst een curry met koriander. Wat ruikt het lekker als ik de kruiden bij de uien, knoflook en chilipeper doe. Het is heerlijk, maar die koriander blijft voor mij wel een dingetje. Als jij een goede vervanging weet voor koriander in curry, laat het me weten. De saus vries ik in, want zus & zwager zijn gek op een Home made Curry. Maak ik toch iemand blij. (bron: Jamie Oliver)DSC_8200 DSC_8213 DSC_8216 DSC_8222 DSC_8226 DSC_8241

Ingrediënten
2 uien, gesnipperd
4 tenen knoflook, geperst
2 chilipepers, fijngesnipperd
Bosje koriander, steeltjes gesnipperd
1 eetlepel koriander
2 theelepels kurkuma
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel Garam masala
6 eetlepels gemalen amandelen
2 blikken tomaten
1 kippenbouillonblokje
300 ml kokend water
2 blikken cocosnootmelk (a 400 ml)

Bereiding
Doe olijfolie in een braadpan en verhit deze op een middelhoog vuur. Voeg de uien, knoflook, chilipeper en de steeltjes van de koriander toe en laat op een zacht vuurtje ongeveer 20 minuten bakken tot alles goudbruin is. Roer er regelmatig doorheen. Voeg de korianderpoeder, kurkuma, paprika en garam masala toe en bak nog 2 minuten. Voeg de tomaten, bouillonblokje en het kokende water toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
Voeg als laatste de kokosmelk toe en laat 40 minuten op een laag vuurje pruttelen, wel af en toe roeren.

2 Comments BACK TO BASICS: Home made curry

  1. Ray

    Allereerst kudo voor je leuke overzichtelijke site.

    Ik ben absoluut ook geen voorstander van koriander, ik ben zeg maar koriander intollerant. Ketoembar kan ik veel beter hebben dus dat zou ik gebruiken.

    Recept ga ik maken. Thnxxx

    Reply

Geef een reactie