BACK TO BASIC: Couscoussalade met paprika en feta

DSC_0534Een couscous basisrecept, helemaal goed en al meerdere keren gemaakt. Zo verschrikkelijk makkelijk, dat had ik niet verwacht. Ik heb de basis van het recept is couscous gegaard in bouillon. Vervolgens kan je alles wat je maar lekker vindt toevoegen. Natuurlijk heb ik mijn gegrilde paprika’s zelf gemaakt en vervolgens de rest toegevoegd. De smaken even laten intrekken en smullen maar. De tweede dag was het ook prima, goddelijk zelfs.DSC_0480DSC_0485DSC_0490 DSC_0495DSC_0534Ingrediënten
250 gram couscous
sap van 1/2 citroen
3 eetlepels olijfolie
280 gram gegrilde rode paprika’s in blokjes
1 kleine komkommer in blokjes
1 kleine rode ui in blokjes
200 gram feta in blokjes
een grote hand bladpeterselie fijngesneden

Bereiding
Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking Ik kook het in een bouillon. Als dat klaar is, besprenkel je de korrels met olijfolie en citroensap. Als je geen bouillon gebruikt, kan je nu peper en zout toevoegen. Ga losjes met een vork door de couscous om de korreltjes te scheiden. Laat even afkoelen en ga er nogmaals met een vork doorheen. Voeg de paprika, komkommer, ui, feta en peterselie toe en schep alles voorzichtig om. Indien nodig besprenkel het met nog wat olijfolie als het te droog is.

Geef een reactie