Aziatische chili-jam van Loraine Pascal

Een chili-jam heb ik al eerder gemaakt (van Annabel Langbein). Dat was zo’n succes, dat ik deze variant ook wilde maken uit het boek “Home made Easy made”. Ook deze pot gaat weer helemaal op, een heerlijke jam bij een kaasplankje of koud vlees.

Ingredienten
450 gram tomaten
2 teentjes knoflook, gepeld en grof gehakt
2 rode chilipepers, zaadjes verwijderd, fijngesneden
stukje verse gember van 1 cm, geschild en geraspt. 
250 gram kristalsuiker
60 ml Balsamicoazijn
zout en peper

Bereiding
Pureer alle ingredienten in een blender en schenk het mengsel in een middelgrote pan. Breng het aan de kook en laat het 25-30 minuten pruttelen onder af en toe roeren, zodat het niet aanbakt. Wacht ot het mengsel indikt en een beetje stroperig wordt. Hoe dikker het mengsel, meer kans dat het aanbakt. Om te testen of de jam klaar is, schep je er wat van op een theelepel. Laat de jam op het lepeltje circa 5 minuten afkoelen; hij moet dan vrij dik en jamachtig zijn. Als de jam klaar is, neem je de pan van het vuur en laat je de jam 20 minuten afkoelen. Schenk de jam in een gesteriliseerde pot. Laat de jam afkoelen voor je de pot luchtdicht afsluit.

Geef een reactie