AUTUMN RECIPE: Knapperige kippenpootjes met zoete tomaten

DSC_5482
Als je weinig tijd hebt om een diner voor te bereiden is dit een super simpel en makkelijk gerecht. Alles in een ovenschaal, goed husselen. Zorg wel dat je de tomaatjes onder de kip legt en dan de oven in en afwachten maar. De reviews van het recept waren lovend en ik moet je zeggen wij vonden het ook heerlijk. Ik serveerde er een simpele pasta bij (wat waren de tomaten heerlijk door de pasta). Het enige wat ik vergeten was was de chili, heel jammer maar het was ook zonder erg lekker. Ik maak het zeker nog een keer en dan zal ik de chili niet vergeten. Dank je wel weer Jamie Oliver, het was weer top!
DSC_5317 DSC_5323 DSC_5352 DSC_5482

Ingredienten
4 kippenpoten
Zout en peper
Bosje basilicum, fijn gesneden
2 handen vol tomaten
Bol knoflook, teentjes
1 chili, fijn gesneden
Olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kruid de kip met zout en peper en doe ze in een pan (die in de oven past, gebruik anders een ovenschaal). Doe de gesnipperde basilicum erbij. Snijd de tomaten in kwarten en doe ze erbij. Vervolgens de knoflookteentjes en de gesnipperde chili. Giet er wat olijfolie bij en meng alles goed. Zorg dat de tomaten onderop liggen. Doe de pan in de oven en bak in anderhalf uur gaar. Keer de tomaten halverwege. Het gerecht is klaar als de kip krokant is en van de botten valt.

4 Comments AUTUMN RECIPE: Knapperige kippenpootjes met zoete tomaten

  1. Barbara

    Op jouw foto’s lijkt het alsof je de basilicum en knoflook van te voren helemaal fijn maakt tot een soort pasta en daarna over de kip en tomaten doet, in het recept staat jet niet zo beschreven. Wat heb je precies gedaan?

    Reply
    1. simkktnl

      Hi Barbara, dat klopt. In het recept van Jamie wordt alles fijn gesneden. Ik heb het snel in een foodprocessor gedaan en op die manier fijngemalen. Misschien niet helemaal volgens het recept, maar de smaak was er niet minder om. Het kan dus allebei!

      Reply
      1. Barbara

        Ah duidelijk, dacht dat je er misschien een soort pesto van moest maken.
        Ziet er lekker uit ik ga het vn t weekend maken!

        Reply

Geef een reactie