Australische hamburgers

by simkktnl
Af en toe kan je hier zoveel zin in hebben. Waarom zou je die heerlijke hamburgers niet zelf maken? De Australische hamburgers van Katie leek me wel een goed idee (met 3 soorten mosterd). Die Engelse mosterd verkochten ze gelukkig gewoon bij de Jumbo. Ze zijn heerlijk geworden, daar kan geen McDonalds tegenop.  Katie maakt ze met gebakken eitje (echt Australisch), maar je kan ze ook met een plakje kaas of geroosterde uien serveren. Ik zeg meteen maken.

Ingrediënten
1 kg mager rundergehakt
1 grote ui, gesnipperd
1 theelepel chilivlokken
2 eetlepels worcestersaus
1 theelepel scherpe Engelse mosterd
1 eetlepel grove mosterd
1 eetlepel dijon mosterd
Handje vol blaadjes bladpeterselie, fijn gehakt
zout en peper
Sla
Tomaat
Broodjes

Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de hamburgers in een grote kom. Meng alles met schone handen goed door elkaar. Maak 6 hamburgers van het gehaktmengsel en leg ze op een bord met keukenpapier. Dek de hamburgers af met huishoudfolie en zet ze in de koelkast tot je ze gaat grillen. Laat de grillpan heet worden. Gril de hamburgers tot ze vanbuiten bruin zijn en je ze gaar genoeg vindt. Serveer de hamburgers in een geroosterd broodje met sla en plakjes tomaat. Eigenlijk gewoon zoals jij ze lekker vindt.

You may also like

1 comment

INSTAGRAM SNAPSHOTS: #1 | SimKookt 20 juli, 2014 - 09:28

[…] maar soms kan het zo lekker zijn.Ik maakt deze heerlijke hamburgers, zo lekker. Het recept vind je hier.Na een dag werken dit voor je deur vinden. Wat leuk, wijn uit mijn eigen Chateau. Dank je wel Lot, […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.