Auberginelasagne met notengehakt

Als ik etentjes organiseer, wil ik niet lang in de keuken staan. Eigenlijk wil ik het meeste al voorbereid hebben, zodat we gezellig kunnen samen zijn. Deze auberginelasagne  is weer een gerecht wat je van tevoren kan maken, de oven in en genieten. Het notengehakt geeft een heerlijke bite.

Ingredienten
2 aubergines
7-8 eetlepels olijfolie
100 gram ongezouten gemengde noten
3 sneetjes oud bruin brood, in blokjes
2 sjalotten, gesnipperd
1 theelepel pikante paprikapoeder
250 ml creme fraiche
4 tomaten in plakjes

Bereiding
Aubergines in de lengte in 12 dunne plakken snijden. Plakken dun bestrijken met 2 eetlepels olie. In grillpan of droge koekenpan de aubergine op hoog vuur in 3-4 minuten bruin en gaar roosteren, halverwege keren. Noten in keukenmanchine grof malen. Brood toevoegen en met pulsknop in 1 of 2 keer grof verkruimelen. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en sjalot 1-2 minuten fruiten. Noten-broodmengsel en paprikapoeder erdoor scheppen en in 2-3 monuten knapperig en bruin bakken. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Plakken aubergine bestrooien met zout en peper en 4 plakken royaal bestrijken met de helft van de creme fraiche. In elk ovenschaaltje 1 plak aubergine met creme fraiche leggen. Helft van notenmengsel erover verdelen. Hierop weer een plak aubergine leggen en deze besmeren met de rest van de creme fraiche. Rest van notenmensel eropscheppen en afdekken met de laatste plaken aubergin. Plakjes tomaat dapansgewijs erop leggen. Peper erboven malen. Besprenkelen met rest van olie. Oven voorverwarmen op 200 graden. Schaaltjes in de oven schuiven en auberinge lasagne 10-15 minuten bakken.  

Geef een reactie