AUBERGINE LASAGNE VAN JAMIE OLIVER

Ik vind een lasagne altijd een goed idee, dus deze aubergine lasagne van Jamie Oliver moest ik een keer maken. Ik eet niet iedere dag vis of vlees, dan is deze lasagne een goed idee. Ik heb de groente niet gestoomd, maar ingepakt in aluminiumfolie en de oven in. Eet smakelijkaubergine gegrild voor de lasagne tomatensaus voor de aubergine lasagne kaas raspen voor de aubergine lasagne auberine lasagne in de oven

Print

AUBERGINE LASAGNE

Author www.simkookt.nl

Ingrediënten

  • 3 aubergines
  • 3 teentjes knoflook
  • paar takjes tijm alleen de blaadjes
  • 1 gedroogde chili verkruimeld
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • balsamico azijn
  • 1 bosje basilicum blaadjes, fijngesneden
  • 150 gram belegen kaas geraspt
  • Parmezaanse kaas geraspt
  • 6-8 vellen verse lasagne

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Stoom de aubergines boven een pan met kokend water, ongeveer 30 minuten. Haal vervolgens het vruchtvlees eruit en hak dit in grove stukken. Bak de aubergine, knoflook, tijm en chili in olijfolie, ongeveer 10 minuten. Voeg de tomaten, balsamico azijn en twee derde van de basilicum toe. Breng aan de kook en laat de saus 10 minuten pruttelen tot de saus wat ingekookt en dikker is. Doe eerst een laag aubergine saus in een ovenschaal. Vervolgens wat geraspte belegen kaas en een handje Parmezaanse kaas. Bedekt dit dan met een laag lasagnevellen. Herhaal dit nog 1 of 2 keer tot de schaal vol is. Eindig met Parmezaanse kaas, basilicumblaadjes en druppel er wat olijfolie over. Zet de schaal in de oven tot het bubbelt en goudbruin is

4 Comments AUBERGINE LASAGNE VAN JAMIE OLIVER

  1. Eva Lukken

    De aubergines in de oven lijkt me ook makkelijker dan stomen. Hoelang en op hoeveel graden als ik vragen mag?

    Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.