HOOFDGERECHT: Aubergine fetatorentjes met tomaten gehaktsaus

DSC_6266

Dit recept heb ik ooit ergens uitgescheurd, omdat het er zo mooi uitzag. Het lijkt ingewikkelder dan het is. De saus laat je rustig pruttelen terwijl je de plakken aubergine in de oven laat garen. Alleen de smaak van de fetakaas vond ik redelijk overheersend, de volgende keer maar iets minder van gebruiken. Of een andere kaas kiezen. Maar het heeft wel iets pittigs nodig. Verder vond ik het een prima recept voor een etentje met vrienden. 

DSC_6156 DSC_6222 DSC_6236 DSC_6243 DSC_6248

DSC_6266

Ingrediënten
1 eetlepel + 1 theelepel olijfolie
1 aubergine
zout en peper
1 kleine ui
1 teentje knoflook
200 gram rundergehakt
3-4 takjes oregano
400 gram tomatenblokjes
100 gram feta

Bereiding
Verwarm de oven voor op 225 graden. Bestrijk een bakplaat met 1 eetlepel olijfolie. Was de aubergine en snijd hem in plakken van ca. 1 cm dik. Leg de plakken aubergine dicht tegen elkaar aan op de bakplaat en breng op smaak met een beetje zout en peper. Bak de aubergine 20-30 minuten in de oven (keer de aubergine tussendoor niet om). Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit 1 theelepel olie in een pan en rul het gehakt 5-7 minuten. Bak de ui en de knoflook kort mee. Roer de tomatenblokjes erdoorheen, breng aan de kook en laat zonder deksel 5-8 minuten zachtjes koken. Was de oregano, schud hem droog en hak hem fijn. Roer de oregano door de saus en breng op smaak met zout en peper. Verbrokkel de feta. Neem de aubergine uit de oven. Stapel de plakken aubergine ome en om met de feta en serveer met de tomatensaus.

Geef een reactie