Appel-kaneelcrumble (Bucket list 2014)

DSC_5891Koken met 3 ingrediënten, dat is leuk (bucket list 2014). Eenvoud maakt een recept vaak een winnaar. De ingrediënten zijn appels, kaneel met een krokante korst. Gewoon simpel genieten. Appels, suiker en kaneel en natuurlijk de kruimelige  korst van bloem, suiker en boter. Ik vergeet vaak dat juist dit soort simpele combinaties echt een feestje op je bord is. En natuurlijk kan je eindeloos variëren met fruit. Zowel warm als koud was het niet te versmaden. Janneke Philippi geeft in het boek “Mijn favoriete desserts” nog veel handige tips en ideeën bij dit basis recept. Maar die vertel ik natuurlijk niet. Zet het boek maar op je verlanglijstje. (Uit haar boek maakte ik ook Frozen bessenyoghurt en die was ook goddelijk).DSC_5852 DSC_5854 DSC_5870 DSC_5878 DSC_5885 DSC_5905

Ingrediënten
500 gram appels
125 gram suiker
2 theelepels gemalen kaneel
50 gram ongezouten boter, in vlokjes
75 gram bloem, gezeefd
ingevette ovenschaal (inhoud 750 ml)

Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 graden. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en schil de appels. Snijd de appels in blokjes. Schep ze in de oven schaal om met 50 gram suiker en de kaneel. Kneed  met een hand een kruimelig deeg van de resterende 75 gram suiker, de botervlokjes, de bloem en een mespunt zout. Strooi de kruimels over de appelblokjes. Bak de crumble in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

2 Comments Appel-kaneelcrumble (Bucket list 2014)

  1. Pingback: Mijn kookboeken: Mijn Favoriete Desserts | SimKookt

Geef een reactie