Appel-kaneel muffins

by simkktnl
En nu het tweede recept, appel-kaneel muffins. Appel en kaneel zijn vrienden in de keuken. Heerlijk in een appeltaart, maar ook als muffin is het erg lekker. Vlaggetjes erin steken en de halloween traktatie is klaar.

Ingredienten
2 zoete stevige appels
250 gram bloem
60 gram bruine basterdsuiker
2,5 theelepel bakpoeder
50 gram boter
1,5 dl melk
zout
1 theelepel kaneel
2 eieren

Bereiding
De oven voorverwarmen op 200 graden. De twee appels schillen en in kleine stukjes snijden. Kaneel over de appelstukjes strooien. De boter laten smelten in een pannetje. De bloem, suiker, bakpoeder en het zout door een zeefje halen boven een kom. In een andere kom de eieren en de melk en de boter mengen. Daarna de inhud van de beide kommen mengen. Roer alles met een lepel door elkaar. Strooi de kleingesneden appelstukjes over het deeg. Nogmaals even doorroeren. Vul de muffinvormpjes met het beslag. De vormpjes voor 2/3 deel. Bak de muffins 20 tot 25 minuten. Als ze mooi goudbruin zijn en je kan er een sateprikker in steken en schoon eruit halen, dan zijn ze klaar.

You may also like

5 comments

MySuperSweetLife 31 oktober, 2012 - 17:39

Lijkt me heerlijk! Dit recept heb ik ook even opgeslagen!
Liefs

Reply
Anke 31 oktober, 2012 - 18:12

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een cakeje en muffin?

Reply
Daniëlle 31 oktober, 2012 - 20:02

Hmmmm lekker!

Reply
Elfi 31 oktober, 2012 - 22:01

Dat ziet er heerlijk uit! Zet hem meteen bij mijn favoriete recepten.

Reply
Marlyssa 31 oktober, 2012 - 23:00

Ik krijg er nu meteen trek in! Had al honger, maar appel/kaneel muffins zijn zo lekker

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.