Ananas-chilisaus, home made

Er gaat niks boven eigen gemaakte sausen. Ik had niet gedacht dat het zo makkelijk was. En ook nog eens leuk om te doen. Ik heb ananassap in plaats van tomatenketchup gebruikt voor een zoetere smaak. Een aanrader. 

 

Ingredienten 
2 rode pepers, fijngehakt
100 ml witte azijn
100 ml water
2 eetlepels tomatenketchup
200 gram suiker
1 theelepel zout
2 teenjes knoflook, platgedrukt
1 theelepel gembersiroop
maizena
 
Bereiding
Snijd de peper in kleine stukjes (eventueel de zaadjes verwijderen). Meng de pepers met azijn, water, ketchup, suiker, zout, knoflook en gembersiroop. Verwarm dit in een pannetje op hoog vuur en breng het aan de kook. Kook het geheel ca. 15 minuten, bind daarna de saus lichtjes met maizena. Meng hiervoor een beetje saus met de maizena en boeg deze toe aan de saus. (anders krijg je klontjes) Variatie tip. Vervang de tomatenketchup en water met ananassap voor een zoetere gele chilisaus.

2 Comments Ananas-chilisaus, home made

  1. Daniëlle

    Leuk je eigen sauzen maken! Smaakt lekker, staat leuk in de keuken en is ook leuk om cadeau te geven wanneer je een etentje bij iemand anders hebt 🙂

    Reply

Geef een reactie