Amusetour Vlieland


Vandaag zijn zus en ik op Vlieland. We doen mee met de amusetour op het eiland. We zullen van 12 tot 18 uur op de fiets verschillende restaurants bezoeken, waar we een amuse krijgen en een bijpassend wijntje. We hebben een route gekregen met 10 restaurants. Waar we gaan eten? De dining, Zeezicht, Zuiver, Plezant, De Wadden, Badhotel Bruin, De oude Stoep, De lutine, Herbergh van Flielant en strandhotel Seeduyn. 

Wat we gaan eten?

  • Huisgemaakte bitterbal van gestoofde lamsvlees
  • Licht gebraden kalfswang begeleid door een rasp van goudreinet, rozijn en jonge wijnzuurkool 
  • Bisque van waddengarnalen met lente ui en creme fraiche
  • Rundercarpaccio met tonijn-creme
  • Rilette van zeebaars geserveerd met zeewier
  • Zacht gegaarde heilbot met huisgemaakte piccalilly, spek en schuim van olijfolie
  • Zilt gehakballetjes met zeekraal en Cranberry-mosterd
  • Makreel-mousse met zoetzure rode biet en een verrassende bite
  • Gerookte oerpeen met wadden-kaas en Vlielandse honing in een krokant jasje en paprika-coulis
  • Een bonbon van gerookte eendenborst gevuld met sjalotten-compote en pijnboompitten


En natuurlijk bij iedere amuse een bijpassende wijn. Dat alles doen we op de fiets. Hopelijk vinden we het hotel nog terug. Maar 1 ding is zeker, we gaan genieten. Een uitgebreid verslag volgt komende week.


1 Comment Amusetour Vlieland

Geef een reactie