Amandelkrullen

Voor alles is een eerste keer. Homemade amandelkrullen. Het beslag was zo gemaakt en zo klaar in de oven. Maar daarna moesten ze nog drogen op een deegroller. Wat een gedoe, zodra ik er eentje op de roller had gelegd ging de roller een eigen leven leiden, rollend over het aanrechtblad. Kortom het was een precies klusje en koste me best wel wat tijd. Je kunt ze namelijk niet allemaal tegelijkertijd bakken. Maar het resultaat was verbluffend en heel lekker. Project geslaagd, volgende keer haal ik ze weer bij de banketbakker.

Ingedienten 
1 ei 
1 1/2 – 2 eiwit (45 gram)
125 gram fijne tafelsuiker
38 gram bloem, gezeefd
150 gram geschaafde amandelen

Bereiding
Klop het ei, de eiwitten en de suiker tot een glad en luchtig mengsel. Spatel de bloem en de amandelen erdoor. Schep met een theelepel hoopjes beslag ter grootte van een walnoot met royale tussenruimte op met bakpapier beklede bakplaten. Bak ze eventueel in gedeelten. Roer het beslag elke keer goed om. Strijk de hoopjes met een natgemaakte vork uit tot kleine cirkels. Bak de koekjes meteen in het midden van een voorverwarmde oven op 165 graden. Bak ze in 8-10 minuten, goudgeel, neem ze uit de oven en hang ze direct, als ze nog warm en buigzaam zijn met behulp van een spatel over een deegrol, zodat ze de ronde vorm aannemen. Laat ze afkoelen.

1 Comment Amandelkrullen

Geef een reactie