Abrikozen-plaattaart van Donna Hay

Dit recept komt uit het boek ‘Seasons’ van Donna Hay, een heerlijk boek met recepten onderverdeeld in seizoenen. De plaatjes zijn weer geweldig. Voor deze taart heb ik wilde perziken gebruikt, ze waren zo zoet en sappig. Ze gingen wel iets lastiger in het deeg. Het resultaat was heerlijk, zeker door het gebruik van amandelmeel krijgt de taart een lekkere bite. 

Ingredienten
9 eiwitten
360 gram amandelmeel
240 gram poedersuiker
225 zelfrijzend bakmeel
150 gram boter
3 eetlepels fijngeraspte sinaasappelschil
1 kilo abrikozen, gehalveerd en ontpit
110 gram suiker

Bereiding 
Verwarm de oven voor op 180 graden. Roer in een kom eiwitten amandelmeel, suiker, bakmeel, boter en sinaasappelschil goed door met een garde. Schud de abrikozen en suiker om in een kom. Schep het amandelmeel in een ingevette bakvorm van 25×35 cm en beleg met abrikozen, snijvlakken omhoog. Bak in 40-45 minuten gaar. Voor 12 personen.

Geef een reactie