About me

by simkktnl

Welkom op mijn blog. Ik ben gek op koken, fotograferen en lekker eten. ik ben in 2005 begonnen met bloggen om foto’s en gebeurtenissen te delen met familie en vrienden. Langzamerhand ontstond het idee om een foodblog te beginnen. Eerst via bloggers.nl en nu een eigen site. Ik kook graag recepten uit kookboeken. Ik laat je door middel van stap voor stap foto’s het recept zien. Hoe ik het deed, wat het eindresultaat is en niet onbelangrijk wat ik er van vond. Geniet ervan en mocht je vragen hebben, let me know!

6302821859_df97f5dbb6_n

Nieuwsgierig hoe een recept op simkookt tot stand komt? Volg me maar eens een dag achter de schermen. Je zult zien hoe ik me voorbereid. Hoe ik een middag in de keuken doorbreng. Wat ik gebruik en hoe ik uiteindelijk de blog in elkaar zet

Het begint allemaal met het zoeken naar een recept. Meestal gaat het zo dat ik eerst bedenk wat ik zou willen eten, of wie er komt eten. Het kan ook zijn dat ik een taart bak voor een speciale gelegenheid. Altijd leuk, naast een cadeautje een taart meebrengen voor de jarige. Ik blader mijn kookboeken door of snuffel internet af. Zodra ik weet wat ik wil gaan maken wordt er een boodschappenlijst gemaakt. Ik kijk de keukenkast en koelkast na of ik de benodigde ingredienten in huis heb. Het gebeurt me al te vaak dat ik een potje kaneel thuiskom terwijl er nog drie in de kast staan. En we gaan boodschappen doen. En niet geheel onbelangrijk ik check ook nog even of mijn camera opgeladen is, zodat ik later meteen aan de slag kan.

Ik kook, bak, snij etc. Ondertussen probeer ik het kookproces te fotograferen. Dat kan soms lastig zijn, je maakt troep in je keuken en dat wil je natuurlijk niet op je foto. Het wordt vies en weer schoongemaakt.

Zodra het gerecht klaar is wordt het tijd voor de belangrijkste foto, het eindresultaat. Deze is altijd speciaal en daar moet je soms vreemde capriolen voor uithalen. Belichting, achtergrond, welk bord gebruik je.

Ondertussen maak ik een begin met mijn blog. Ik maak een concept en schrijf mijn bevindingen, wat laat ik achterwege, voeg ik iets toe. Smaakt het lekker etc. Als ik dat niet meteen opschrijf vergeet ik sommige dingen en dat willen we niet. Dan wordt het toch echt tijd voor het minst leuke klusje het opruimen van de rommel, ik vul de vaatwasser en maak de keuken schoon.

Als alles opgeruimd is wordt het tijd voor de foto’s. Deze bekijk ik en kies de mooiste uit. Vervolgens bewerk ik ze en zet ze in de juiste volgorde. De blog is dan bijna klaar. Ik werk de tekst en het recept uit en de blog is dan klaar voor publicatie.