AARDBEIENSCHELP VAN RUTGER BAKT

by simkktnl
AARDBEIENSCHELP VAN RUTGER BAKT

Deze krokante bladerdeegvorm gevuld met witte chocolade, een romig mascarpone-slagroom mengsel en verse aardbeien is heerlijk! Heel makkelijk, het zijn maar een paar ingrediënten en het is zo klaar. Je kunt natuurlijk de aardbeien vervangen door allerlei soorten zomerfruit. Ik maak het zeker vaker, nu jij nog! (bron: Rutger bakt)

Print

AARDBEIENSCHELP VAN RUTGER BAKT

Ingrediënten

Voor de bladerdeegschelp

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt
  • 3 eetlepels suiker

Voor de vulling

  • 125 ml slagroom
  • 30 gram suiker
  • 125 gram mascarpone
  • 100 gram aardbeienjam
  • 500 gram aardbeien schoongemaakt

Verder nodig

  • boter om in te vetten
  • 50 gram witte chocolade gesmolten
  • poedersuiker om te bestuiven

Bereiding

  1. Om de bladerdeegschelp te maken gebruik je de buitenkant van een ronde bakvorm of ovenschaal, waar het bladerdeeg tijdens het bakken overheen kan hangen.

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden en beleed een bakplaat met bakpapier. Vet de buitenkant van de bakvorm of ovenschaal in met boter en plaats deze op de bakplaat. (op zijn kop dus, zie foto).

  3. Snijd uit het baderdeeg een zo groot mogelijke cirkel. Dit gaat het makkelijkste door een bord of deksel te gebruiken en daar omheen te snijden.

  4. Bestrijk de cirkel met het losgekopte ei, bestrooi deze met de suiker en prik het deeg om de paar centimeter in met een vork. Dit om te voorkomen dat de schelp te bol wordt. Plaats het deeg over de omgekeerde bakvorm.

  5. Bak de schelp 12-20 minuten in de oven, tot de buitenkant mooi goudbruin is.

  6. Haal de schelp uit de oven en haal deze voorzichtig van de vorm en plaats deze met de suikerkant onder op de bakplaat. Verlaag de oventemperatuur naar 150 graden en bak de schelp nog 10 tot 15 minuten, tot de binnenkant droog aanvoelt. Laat de schelp afkoelen op een rooster.

  7. Bestijk de afgekoelde schelp met de gemolten chocolade

  8. Klop de slagroom met de suiker op tot sijven pieken. Voeg de mascarpone en de aarbeienjam toe en klop dit tot een luchtig geheel.

  9. Verdeel het mengsel over de schelp en plaats daar de aarbeien op. Bestuif de taart licht met poedersuiker.

You may also like

Leave a Comment

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.