BROODJE CARPACCIO MET FRAMBOZEN DRESSING EN WALNOTENKARAMEL

by simkktnl
BROODJE CARPACCIO MET FRAMBOZEN DRESSING EN WALNOTENKARAMEL

Tijd voor een lekkere lunch! Maak dit lekkere broodje carpaccio, het is de moeite waard. Een heerlijk ciabatta broodje met een heerlijke frambozendressing en krokante walnoten., Het is een toppertje en ik zal het zeker vaker maken. (Bron: Heerlijk Simpel – Janneke Philippi)

Print

BROODJE CARPACCIO MET FRAMBOZEN DRESSING EN WALNOTENKARAMEL

Ingrediënten

  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel honing
  • 75 gram walnoten
  • 50 gram frambozen
  • 50 ml olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel munt fijn gehakt
  • 1/2 teen knoflook
  • 4 sneden brood
  • 2 eetlepels mayonaise
  • handvol eikenbladsla
  • 200 gram carpaccio

Bereiding

  1. Breng in een steelpan de suiker met 2 eetlepels water en de honing aan de kook. Roer niet. Laat de heldere suikersiroop tot een goudbruine karamel koken. Schep de walnoten door de karamel en stort alles op een vel bakpapier. Laat de noten afkoelen en de karamel hard worden. Prak met een vork de helft van de frambozen grof. Schenk de olijfolie in een schaaltje. Voeg de geprakte frambozen en de munt toe. Pers de knoflook erboven en meng goed. Hak de walnotenkaramel grof. Besmeer het brood met mayonaise en beleg met de sla en carpaccio. Besprenkel de carpaccio met de frambozendressing en bestrooi met de rest van de frambozen, wat van de walnotenkaramel en peper naar smaak.

You may also like

Leave a Comment

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.