15 minuten tiramisu

DSC_8459Uit een van mijn favoriete kookboeken van dit moment komt dit snelle recept (“Mijn favoriete desserts” van Janneke Philippi). Ik had gewoon te weinig tijd, dus een tiramisu binnen 15 minuten leek me wel wat. Ik heb het nog wel een beetje gewijzigd en in glaasjes geserveerd. Staat leuk en ziet er indrukwekkend uit. Je kunt het meteen serveren, maar je kan het ook in de koelkast bewaren. Laat wel even op kamertemperatuur komen voor je het serveert. Hoe je het maakt, kijk verder. DSC_8409DSC_8412DSC_8418DSC_8435Ingrediënten (voor 1 grote schaal)
2 eetlepels amandelschaafsel
200 ml espresso
4 eetlepels amandellikeur
200 gram lange vingers
500 gram mascarpone
200 ml slagroom
3 eetlepels poedersuiker
150 ml advocaat

Bereiding
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en schud op een bord. Meng de koffie met de amanadellikeur in een ondiepe schaal doop de helft van de koekjes een voor een in het koffiemengsel en leg ze op een platte schaal. Klop met een mixer de mascarpone met de slagroom en de suiker tot en dikke, romige crème. Schep de helft van de crème op de lange vingers. Lepel de helft van de advocaat erover.Doop de rest van de koekjes in het koffiemengsel en leg ze op de laag advocaat schep er de rest van de crème en de advocaat op bestrooi de tiramisu met het amandelschaafsel en strooi er wat poedersuiker over.

2 Comments 15 minuten tiramisu

  1. Pingback: CHRISTMAS INSPIRATION: Nagerecht | SimKookt

Geef een reactie